SHARE

Бъдете верни на Путин. Цял живот му се кланяйте, бъдете част от неговата номенклатура, бъдете част от неговия антураж.

С това няма да може да се издигнете дотам, където искате – никога няма да ви одобрят за генерален секретар на ООН и винаги ще ви гледат съмнително на Запад.

С това ще ви се наложи да взимате решения – които ще доведат държави като САЩ и Израел да напуснат организацията ви и вашият мандат да завърши с конфликти, конфронтация и скандали, а организацията, която ви е поверена, ще си изгуби основния спонсор. 

С това ще опропастите шансовете на страната си (по рождение, а не по зависимост) да има номинация с реален шанс за генерален секретар на ООН. И въпреки че сте била отхвърлена, вие ще продължите да участвате в надпреварата – най-малкото за да изпълнявате интересите на истинската родина (тази не по рождение, а по зависимост).

Заради такива като вас европейските издания ще пишат, че българските политици „работят за мафията или Кремъл, или и двете. За да минава по-бързо времето ви в скучните срещи, мога единствено да препоръчам да извършите наблюдения, подобно на орнитолог, за да определите към какъв вид апаратчик принадлежи събеседникът ви“.

Ще стане ясно, че вие и съпругът ви сте замесени в скандали – от съмнително имущество до огромна схема за пране на пари, в която участва Родината (отново не говорим за България).

Но всичко това може да си заслужава. Защото най-добрите от вас – онези, издигнали се и обслужвали най-вярно интересите на Родината, ще бъдат възнаградени с престижно място в руска фирма за изкуствени торове.

Пример за това е Ирина Бокова, за която днес стана ясно, че ще заеме място в руска компания, чийто председател е в списъка на санкционираните от САЩ руски властелини. Компанията е производител на изкуствени торове „Фосагро“, в която Бокова ще бъде член на борда.

Дали позицията ѝ е просто пенсия за вярна служба на Родината (Русия), или ще бъде ползвана, за да упражнява Бокова влияние –  по начина, по който бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер е председател на „Роснефт“ и основен застъпник на руските интереси в Германия – предстои да разберем.

Претенцията за „независимата“ Ирина Бокова падна – това никога не е било и вярно и всички го знаеха – поради това и кандидатурата и за генерален секретар на ООН никога не можеше да бъде взета на сериозно.

Но ето – сега има благодарност за вярна служба към Родината – руски олигарх приюти Ирина Бокова в компанията си за изкуствен тор.

Навярно Ирина Бокова е модел за подражание на цяло поколение номенклатурни партизани и ченгета. Някои от тях завършват, като изведнъж падат от шестия етаж, а други – с чай с плутоний; но… ето че има и светли примери – може да ви приюти и руски олигарх пред пенсия.

 

 

SHARE