SHARE

Какво?

Идеята на кампанията „Изплети топлина“ е простичка, но доказала своята ефективност през годините. Доброволци от цялата страна плетат вълнени шапки, шалове, ръкавици и чорапи, които след това отиват при хора, лишени от покрив над главата си. Преждата е от организаторите, ентусиазмът – от плетачите!

Тази година кампанията се провежда за седми пореден път и отново ще разчита на стотици доброволци, за да стопли хиляди бездомни хора в цяла България. Включи се – за първи или за пореден път, и тази година:

  • Ако си добър с куките – направо действай и пращай до 30 ноември.
  • Ако ли не – заповядай на някой от специално организираните отворени уроци по плетене (виж по-долу информация за тях).

Организатор?

Фондация „Има начин“.

Кога и къде?

Може да плетеш у дома или на организираните отворени уроци по плетене – следи фейсбук страницата на „Изплети топлина“ за предстоящи дати. Всеки, който не умее да плете, е добре дошъл да се научи.

До края на ноември всички изплетени артикули трябва да стигнат в София. През декември организаторите ги раздават на нуждаещите се лично или чрез институциите на местно ниво.

Как да предам изплетеното?

Може да изпратиш готовите плетива по пощата за твоя сметка или да ги предадеш в най-близкия до твоето населено място пункт на „Изплети топлина“. Пунктовете ще бъдат сформирани и обявени в хода на кампанията, тъй като координаторите също са доброволци.

Натисни зеления бутон „Ще участвам“, за да видиш контактите.

Защо да участвам?

Да се включиш в кампанията е съвсем лесно и изисква само желание – да се научиш да плетеш или да демонстрираш майсторските си умения, и вътрешна мотивация да помогнеш на човек, който по едно или друго стечение на обстоятелствата е останал без дом.

През зимните месеци бездомните хора получават подслон само през нощта и прекарват целия ден навън в студа. Случва се да им бъдат предоставяни дарения под формата на дрехи и храна, но по-рядко срещани са шапки, шалове, ръкавици и чорапи. Подари им тази топлинка.

Ако имам нужда от прежда?

Може да получиш от организаторите:

  • от Ателието на „Изплети топлина“ в София – ул. „Крум Попов“ №45-47, всеки делничен ден от 9:00 до 16:00 ч.
  • от координатора на кампанията в твоето населено място – виж контактите;
  • по пощата – изпращат до цялата страна, за сметка на получателя. В този случай е добре да им пишеш до края на октомври, за да има достатъчно време за всичко.

Ще получа ли сертификат за доброволчество?

Да, при поискване.

Как да се включа?

КАК ДА УЧАСТВАМ?

Отиди на страницата на Time Heroes или направо кликни тук:  Ще участвам!

Текстът е препубликуван от Time Heroes, които имат още много невероятни каузи, които можете да видите тук. 

// фотография Гого Кехайов

Включи се до 30 ноември 2018 г.

Мисията е от 1 октомври 2018 г. до 30 ноември 2018 г.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.