166 случая на коронавирус за денонощие

166 случая на коронавирус за денонощие

SHARE

Нов рекород от 166 случая на заразени с коронавирус за денонощие беше регистриран днес при направени 2775 теста. Това е най-големият брой новозаразени от началото на епидемията у нас.

За изминалото денонощие са починали двама души, с което смъртните случаи стават общо 211. Общо потвърдените случаи от началото на епидемията са 4408. В болници са общо 384 души. Броят на тежко болните пациенти в интензивни отделения не се е променил и те остават 16. Броят на излекуваните също е висок – 107.

От 9 юни насам има устойчива тенденция новите случаи на дневна база да са между 80 и над 100, заради което извънредната епидемична обстановка беше удължена до 15 юни и беше върнато задължителното носене на маски на закрити обществени места.

Остава усложнена ситуацията в Кюстендил

Едно от сериозните огнища на заразата продължава да е Кюстендил. В четвъртък кметът Петър Паунов обяви, че ситуацията в града е тежка и се усложнява още повече от стотиците берачи на череши, пристигнали предимно от Монтана и Сливен, за да участват в прибирането на реколтата.
В ромския квартал „Изток“ случаите са около 100, като махалата е поставена под карантина. Въпреки това Паунов обясни, че мерките за социална дистанция и дисциплина масово не се спазват.

Отменени полети от и към София

По-рано днес стана ясно също, че 21 авиокомпании са отменили полети от и към София, планирани през лятото. Това съобщава на официалния си сайт Министерството на транспорта.

“Алиталия” спира полетите до Италия до края на юли. “Райънер” и Wizzair отменят полети през цялото лято по 27 маршрута.

Турските авиолинии анулират всички свои полети до и от Истанбул от 23 юни до 30 юни. “Ер Франс” е с анулирани полети от Париж през юли и август. Австрийските авиолинии и “Луфтханза” също намаляват полетите до Виена и различни градове на Германия.

Източници: mediapool.bg, segabg.com

SHARE