SHARE

Започна пресконференцията „Зелен Младост“, на която трябваше да присъства кметът на район „Младост“ Десислава Иванчева, която вчера бе задържана при акция, организирана от КПКОНПИ по подозрения за подкуп, но и критики, че е възможно акцията срещу нея да е политическа атака.

„Тя и зам.-кметът г-жа Биляна Петрова бяха задържани в продължение на часове в нарушение на техните човешки права и е почти сигурно, че ще бъде заведено дело в Страсбург.“

„Г-жа Иванчева в интерес на гражданите на „Младост“ е настъпила интересите на няколко сериозни инвеститори“ заявиха организаторите, които подчертаха, че след пресконференцията ще се присъединят на протест пред Съдебната палата.

„Един депутат притежава огромна пропагандна машина в ръцете си!“

Зелените площи в София са под угроза от масово застрояване след обнародването на промените в Закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО). По реда на § 28 от ПЗР на ЗУЗСО ще бъде възможно с ПУП да се отнема статутът на конкретни имоти като „озеленени площи за широко обществено ползване“ и да се преотреждат за други дейности, които впоследствие да бъдат застроявани с жилищни или офисни сгради, при заобикаляне на закона. Ще обясним защо, противно на изказванията на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и главния архитект г-н Здравко Здравков, градинките в София не са защитени от този закон, а напротив.

 

Участници: Биляна Петрова – зам.-кмет на район „Младост“ – СО; адв. Свилен Овчаров – „Зелени адвокати“; арх. Павел Попов – преподавател в УАСГ;  Борислав Сандов – съпредседател на партия „Зелените“; Владимир Икономов – сдружение „Зелен Младост“.

Можете да гледате пресконференцията на живо тук.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.