SHARE

От Любов Любомирова във Фейсбук

Очаквани нови промени в българското законодателство, след затвора за споделеното пътуване:

– Ако някой покани гости и им предлага храна без да е регистриран като ресторант, да бъде санкциониран от БАБХ, а ако е в големи размери – затвор от 3 до 5 години. Ако гостите остават след 22:00 без писмено разрешение от домоуправителя – затвор и за тях!

– Ако любовник преспи при любовницата си, и квартирата не е регистрирана като публичен дом – глоба от 5 000 лв., а при рецидив – затвор от 1 до 3 години.

– Да се забрани Tinder и да се създаде Агенция по запознанствата към МТСП.

– Уличните музиканти да се регистрират като концертни зали и да издават касови бонове по СУПТО, с изписване на цялата партитура върху касовия бон!

– Който си разхожда кучето без лиценз за звероукротител – глоба от 1000 лв, а кучето се предава на БАБХ, и там знаете какво ще го правят…

– В ЗАПСП да се запише, че който шерва чужд статус във фейса, без да е заплатил хонорар на автора, се наказва с конфискация на компютъра и пробация.

– Ако 2 или повече лица ходят в планината без регистрация като туроператор – глоба от 1000лв. Ако питат някой за пътя, и той няма лиценз за планински водач – затвор от 3 до 5 години.

– Всеки, който използва месинджър, Viber или WhatsApp, да се регистрира в КРС!

– Цветя по балконите ще се отглеждат само с разрешение от министъра на земеделието!

– Който си мие колата без да е регистриран като автомивка – глоба 5000 лв и конфискация!

(по мотиви от Theodor Karakolev и Hristo Koparanov)

SHARE