SHARE

Доган напомни за себе си с повече от същото. В това послание към народа той за пръв път говори в качеството си на олигарх – собственик на стотици милиони.

Казаното не е нито особено оригинално, нито пробивно като мисъл. Самият Доган е аналогов политик в дигитална ера.
Пакетирани в едно идеи, които трябва да минат за модерни, дори авангардни, а в същност са опити за спасяване на катастрофиращия модел, в рамките на който той е изобщо е някакъв фактор.

Очевидно това, че правителството му даде възможност да стане олигарх, за него не е повод за снизхождение към качеството на управление.

Декларация за очевидното, той се стреми да стопли сърцата и на „обеднелите“ депутати в ДПС, които намалиха рязко приходите си, докато Доган ставаше по-богат. Това няма как да не породи напрежение.

Вождът им дава Надежда от безперспективността.

Важното обаче е че един от главните архитекти на прехода публично призна провала на Модела и призова всички във властта да го спасяват.

Защото вече той има какво да губи – многото милиони.

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.