SHARE

Снощи около 22,30 е бил подпален личният автомобил на Велислав Минеков. Не става въпрос за инцидент, а за криминално деяние, споделя самият той на личния си профил във фейсбук и разказва, че стъклата на прозорците са били счупени и вътрешността е била залята с бензин. Минеков изказа благодарност на пожарникарите, които са потушили пожара, преди той да предизвика по-голямо бедствие – да стигне до намиращите се в близост резервоари с гориво.

Изказвам сърдечна благодарност към пожарникарите от 7мо управление и техният началник Георги Ташев за незабавната…

Публикувахте от Velislav Minekov в Сряда, 10 юли 2019 г.

Световно признатият скулптор проф. Велислав Минеков е известен с непримиримостта си към действията на статуквото в България активист. На форума „Върховенство на справедливостта и правосъдието“ на „Правосъдие за всеки“ организацията му присъди специалната награда „Гражданин“.

„Гражданинът не е мърморещият на маса, разказвачът на вицове, самохвалкото, превърнал се в квартален пророк, нито креслив интелигент, държащ речи за правда в местната бирария. Той не е откривател на дупки в асфалта или съсед със забележки за възпитанието на вашите деца.

Гражданинът е човек, пожелал съвършенство в обществото, ще го разпознаете по неговата съвест, морал и желание за истина. Черна овца сред стадото на пладнуващи, блеещи овце. Той същият блести със своето смущаващо несъгласие и желание за справедливост, ще бъде обект на насилие и клевета“, каза той в речта си при получаването на наградата.

Велислав Минеков: Какво значи да бъдеш гражданин!

МВР от своя страна твърди, че е бил запален автомобил на постоянно пребиваващ у нас сърбин, до който е бил паркиран този на Минеков и затова е пострадал.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.