SHARE

Няма пари – няма човешки права. Това стана ясно от изказване на зам.-министъра на правосъдието Николай Проданов.

Поради факта, че общественият натиск продължи въпреки оправданията на властта, от Министерство на правосъдието признаха, че са действали неправомерно спрямо задържания кмет на „Младост“ Десислава Иванчева.

Иванчева бе конвоирана към болница с белезници на ръцете и краката, след като бе арестувана след петчасов арест, предаван на живо в центъра на София, и бе настанена в килия, в която от тавана прокапа фекална вода върху леглото ѝ, припомня „Медиапул“. Гениалното обяснение на министерството е, че Конвенцията за защита по правата на човека, която е основополагащ акт и правен инструмент на Съвета на Европа, не била съответствала на материално-финансовия стандарт на държавата.

Медиапул

Между другото голяма част от защитата на човешки права могат да се изпълнят а) по съдебен ред б) чрез административни промени – за каквито майките на деца с увреждания настояват. Само споменаваме, г-н Проданов. Не че се съмняваме в капацитета Ви.

Понеже финансовият стандарт и човешките права са обвързани в родния абсурд, болничните шефове би трябвало да имат големи човешки права, тъй като стана ясно, че притежават влогове и имоти за милиони левове. „Зле финансираната здравна система, в която вечно не достигат пари, може и се оказва източник на доста високи доходи за определена група лекари, мениджъри на големи и не толкова големи болници“, четем отново в „Медиапул“. Най-богатият болничен директор се оказва шефът на университетската болница „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев, който притежава 6 милиона лева в депозити и участва в компании с различни дейности – ремонти, недвижимо имущество, строителство и ВЕЦ за над 2 млн. лева, както и четири апартамента, къща с двор в Драгалевци, „Мерцедес“ и „Рейндж Роувър“.

А НЗОК плаща скъпо лечение в ЕС заради непроведени от болниците търгове. Продължението. 

Междувременно след като италианският премиер Матео Салвини обяви, че ще се бори със съвременното робство на българите, днес четем за трафика на хора от България в Германия. В история, в която са намесени крайнодесните „Алтернатива за Германия“, фиктивни деца и фалшиви трудови договори, се оказва, че източноевропейците източват социални помощи от германската система. 

Дипломатическият прогрес между България и Македония даде лек заден ход, след като характерният за региона див национализъм провокира нашият балансьор и премиер Бойко Борисов да се заканва на Скопие заради факта, че премиерът Заев бил казал, че Илинденското въстание е македонско. Хубаво е, когато подобни дискусии се водят на ниво държавна и европейска политика. Още по темата. С малко национализъм подправи дискусията и министър Захариева в спор с Корнелия Нинова, този път за костите на Гоце Делчев.

Проблемите на Николина Ангелкова продължават и тя отново се опитва да забрани палатките, защото те явно са най-големият проблем на Черноморието. Очакваме с нетърпение следващите награди „Оскар“, за да си починем малко от присъствието и политиките на министърката.

"В същото време тримата ресорни министри – на туризма (Николина Ангелкова) на екологията (Нено Димов) и вицепремиера…

Публикувахте от Evgenii Dainov в Четвъртък, 9 август 2018 г.

 

Спектакълът на легендарната трупа на Пина Бауш можеше да е един от гвоздеите на Пловдив 2019. Но няма да е. Защото журито е отхвърлило проекта на фондация „Едно“.

Причините за това очевидно не са артистични, защото трябва да си напълно несведущ в областта на съвременния танц (и съвременното изкуство изобщо), за да не си даваш сметка какъв шанс и комплимент за Пловдив е да доведем тук спектакъл на Пина Бауш. Не са и технически, защото (по информация на хората от „Едно“) проектът е обсъден предварително с артистичния екип на фондация „Пловдив 2019“ внимателно и задълбочено и е разработен в пълно съответствие с всички техни препоръки.

Освен ако нещо не ми убягва, този отказ е персонално политическо „наказание“ за управителя на фондация „Едно“, който по твърде недвусмислен начин отстоява гражданската си позиция, неудобна за градската управа.“

Това коментира в личния си профил Манол Пейков, пловдивският издател и съдружник на ИК „Жанет 45“, който изненадващо бе освободен миналата година от управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“, която движи осъществяването на инициативата „Европейска столица на културата“. Поводът е отказът за проект на гостуване на компанията на Бауш, която е най-известното име в съвременния танц. Подробности. 

В момента Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не разполага с никакви диагностикуми за изследване на чума по дребните преживни животни и не може да извършва изследвания. Това е оправданието чисто нова фирма, учредена в края на юни след първата заповед за евтаназия на животни, да доставя препарати и набори за откриване на чумата. Темата продължава тук. 

По света – Еквадор обяви инзвънредно положение заради наплив на мигранти от Венецуела. Всеки ден в Еквадор влизат 4200 венецуелски мигранти, като хиперинфлацията и недостигът на стоки от първа необходимост карат венецуелците да бягат от държавата си.  Повече за Венецуела сме говорили тук. 

Външната политика на Путин е все по-малко популярна в Русия, пише руското издание РБК. Повече по темата. 

Снимка: Клуб Z

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.