SHARE

Валентин Златев вече не е управител на „Лукойл България“, съобщава „Медиапул“. С протоколно решение на едноличния собственик на капитала на дружеството – регистрираното в Холандия „Лукойл Юръп Холдингс Б.В.“, от 19 април 2019 г. договорът на Златев е прекратен и той не представлява българското дружество.

Според неофициална информация на „Медиапул“ решението идва заради вътрешно разследване на дългогодишния представител на руската компания у нас за източване на българските й активи. Неизвестно защо „Лукойл България“ все още не са съобщили официално за рокадата, след която Валентин Златев е понижен до председател на контролния съвет на дружеството. Това е позиция без особено значение, коментира „Медиапул“, но вероятно Златев е успял да я спазари благодарение на контактите си с премиера Бойко Борисов, твърдят източници, запознати със случая. Според тях решението за смяната на Златев е взето окончателно през последните две седмици, след безуспешни усилия от негова страна да предотврати смяната.

Мястото му ще заеме 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил генерален директор на „Лукойл ЦИЕ и Белгия“ – дивизията на „Лукойл“ за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на „Лукойл“ в Белгия според руски публикации.

Четете подробностите в „Медиапул“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.