SHARE

„Терминал 3“ разполага с видеозапис, предоставен от очевидци, на среща между съветника на президента Пламен Узунов и члена на ВСС Галя Георгиева, известна с близките си отношения със Сотир Цацаров.

Срещата се е състояла в кафе на „Пиротска“ между Халите и сградата на ВМРО.

Пламен Узунов е настоящ секретар по правни въпроси и антикорупция на Румен Радев и бивш служебен министър на МВР, станал известен със снимките, на които отправя нацистки поздрав, носещ мустаци, подобни на Хитлер.

По време на чистката на директори на МВР от правителството на Орешарски Узунов бе назначен за областен директор на МВР – Пловдив, и през 2015 г. подаде оставка след скандал за сериозни нарушения при разследване на пътен инцидент със загинал, при който се появиха съмнения за полицейски чадър над извършителя.

От своя страна Галя Георгиева е член на Висшия съдебен съвет и от най-близкото обкръжение на главния прокурор Сотир Цацаров.

Георгиева бе избрана за член на ВСС от съдебната квота, като преди това бе зам.-председател на Пловдивския апелативен съд (а Цацаров бе председател на Пловдивския окръжен съд). Кандидатурата й за ВСС очаквано бе подкрепена и от председателя на ВАС Георги Колев.

Георгиева бе и един от 7-те членове на ВСС, които номинираха Цацаров за главен прокурор.

Галя Георгиева също така е спомената в изтеклите разговори от скандала “Яневагейт”, в който разговарят адв. Момчил Мондешки и бившите съдии Владимира Янева и Румяна Ченалова. Галя Георгиева е и председател на дисциплинарната комисия на ВСС, която отстрани Ченалова – това е и повод за следния разговор между тримата главни действащи лица в скандала:

Момчил Мондешки (М): Галя, Галя, Галя е за бой.
Владимира Янева (Я): Не, няма да я пипаш Галя, разбрали сме се.
Румяна Ченалова (Ч) : Ся като изпраска един гнусен доклад, ще видиш. Знайш колко еее, долна.
М: Ква ни е гаранцията, че няма да изпраска един гнусен доклад срещу тебе?
Ч: Сто процента ще го изпраска. Мое си абсолютно сигурен в тва.
Я: Е, то на умряло куче нож да вадиш…
М: А дали не е знаела във времето, че така ще се развият нещата?
Я: Е, сигурно.
М: Тя в момента спря ли да идва? Кога спря да идва?
Я: Спря да идва, да. Ми преди два дена някъде.

В новата ни история има няколко интересни случая на кафепиене, сред които бе срещата на Делян Пеевски с Владислав Горанов, тази на  Бойко Борисов с Лютви Местан и, разбира се, срещата в ЦУМ между Сотир Цацаров, Георги Гергов и Сашо Дончев. 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.