SHARE

От Организация за защита на животните „Четири лапи“:

Помните ли лъва Любо от незаконния зоопарк в Разград? През лятото на миналата година получи сериозна травма на едната лапа, вследствие на лошите условия на живот (най-вероятно е срязал лапата си на счупена бутилка). От общината уверяваха, че били взети мерки, всичко било наред и лъвът се е възстановил. 
Ето го Любо днес – сакат и силно напълнял вследствие на липсата на движение. От години искаме зоопаркът в Разград да престане да съществува в този вид, но нито Министерство на околната среда и водите, нито Община Разград имат желание нещо да се промени. 
Днес отново ви молим да привлечем вниманието на отговорните институции. Молим ви да изпратите по един имейл на МОСВ и на кмета на Разград, за да ги поздравите за “добрите” грижи за лъва Любо. 
МОСВ: [email protected]
Кмет на Община Разград: [email protected]

Вижте видеото и се уверете сами:

Не е добро утрото… Кофти е. Спрете незабавно безумието наречено зоопарк! Разград не иска да гледа ходещи трупове!…

Posted by Кирил Александров on Thursday, 9 April 2020

Разградският зоокът стана ноторно известен с безобразията, които се случват в него. В края на 2017 г. там три лъвчета, като родителите им са брат и сестра. Както и дядо им и баба им. Майката ги отхвърля, бащата ги стъпква. Две оцеляват и са спасени благодарение на усилията на десетки хора, неправителствените организации „Дивите животни“ и „Четири лапи“, Софийския зоопарк, ветеринарните лекари от „Добро хрумване“ и клиниката на „Четири лапи“.

По време на спасяването на Масуд и Терез в същия този нелицензиран зоокът бе открит в плачевно състояние техен родственик – Иван-Асен.

https://www.facebook.com/watch/?v=10155293257000779

Понастоящем Масуд и Терез са в спасителния център за диви котки на „Четири лапи“ в Холандия.

SHARE