SHARE

Гражданското сдружение „Да запазим Корал“ сподели на фейсбук страницата си още информация от свое разследване за свързаности, зависимости и схеми по отношение на последния девствен плаж на южното Черноморие, чието опазване е тяхна основна кауза. Публикуваме текста без редакторска намеса.

Със сигурност г-н Найденов няма да иска и няма да се “застъпи” за казуса “Смокиня” и фондирания с незаконно строителство плаж насред защитена територия “ Пясъчни дюни”.

На плажа вече откри луксозен клуб-ресторант с всички данни за мощен инвестиран финансов ресурс. Бъдещ вероятно силно печеливш бизнес. Клубът се казва Cavo Beach. Cavo Beach е търговска марка на Вес Трейд Груп. Собственик и управител на Вес Трейд е г-н Веселин Борисов Борисов. Г-н Борисов е собственик и управител на Бедрум ЕООД.

Същият г-н Веселин Борисов е управител и на фирма с име Колор БГ. Няколко години по-рано в същата Колор БГ управител е г-н Димитър Найденов.

Димитър Найденов, вече знаем, е собственик и управител и на фирма с име Зенит Комерс. Тази, която е обслужила сделката “Корал” срещу комисионна от 720 000 Евро (съдебно решение: 124/2009 г. на Административния съд – Бургас.)

Зенит Комерс и днес е съдружник с фирма Колор БГ. Колор БГ, с управител г-н Борисов, същият управител на Вес Трейд, собственик на търговската марка Cavo Beach, която се окопа на метър и половина дълбочина с около 200 бетонни пети, всяка около 150 кг. – в пясъка.

Цитираните данни и факти пораждат съмнението, че този плаж ще бъде посетен, но няма да бъде защитен от г-н Димитър Найденов. Луксозният бизнес, разположен на него е собственост на обвързани с г-н Найденов компании и лица.

Това е „новото“ лице на политиката у нас. Въпреки че информацията за Найденов беше предадена на ръководството на партията, която го издига за депутат преди последните парламентарни избори, те всички си замълчаха и той стана депутат в последното Народно събрание. След публичните ни разкрития по темата след назначаването на служебния кабинет, едва само няколко медии отразиха казуса с Найденов, а отново партията носител си замълча, с уверението към нас, че нито една медия няма да го публикува. Както и се случи. Вероятно сега те управляват медииния пазар, щом могат да диктуват какво да излиза и какво не. Сега наблюдаваме тяхната безпрецедентна като бюджет рекламна кампания за новите избори, а нашите най-близки хора по идеи от Зелено движdение, мълчат виновно, устремени към жаждата за власт и депутатските си места в новия парламент. 

Всичко се повтаря, а очите на новите наследници на герб светят като на обезумели, заслепени от жаждата за власт. 

България наистина може много повече!

–––

Допълнения и линкове:

Бедрум ЕООД, търговски регистър:

https://portal.registryagency.bg/…/VerificationPersonOr…

Веселин Борисов Борисов, bird registry:

https://bird.bg/tr/?v=view…

„КОЛОР БГ“ ООД, търговски регистър:

https://portal.registryagency.bg/…/ActiveConditionTabRe…

„КОЛОР БГ“ ООД, bird registry:

https://bird.bg/tr/?v=view&guid=130592007

Димитър Найденов и Зенит Комерс, bird:

https://bird.bg/tr/?v=view…

Димитър Найденов е управител на Колор БГ, след това е управител Веселин Борисов, едновременно с това Найденов е собственик на Зенит Комерс и е съдружник с Колор БГ. Колор БГ са основен съдружник с Бедрум ЕООД, наред с още няколко интересни субекта в Лозенското обкръжение – „ЛАБИРИНТ 2008“ ЕООД и „ТАРФА БИЙЧ“ ООД.

Още за Димитър Найденов вижте тук:

Позицията на Димитър Найденов:

Ще говоря за “Смокиня“.

За втори път някой се опитва да замеси името ми в нещо нередно в рамките на две седмици. Първия път замълчах – донякъде от учтивост, донякъде, защото знам, че ако метнеш камък в блатото, то ще те опръска.

Със строежа на „Смокиня“ вече се занимават ДНСК и регионалното министерство. Фактът, че нямам общо  с фирмата, която излива бетон на плажа, е лесно проверим и доказуем. В съвсем друго  дружество, за което се твърди , че моя фирма притежава дялове, съм излязъл от управлението още през 2013г.

Добре е, че никой не си позволява да излъже, че съм свързан с каквото и да е строителство на „Смокиня“ – тогава вече щяхме да се видим в съда.

Това, че някой ме познава или познавам някого не е престъпление. Което е валидно за всеки човек в страната ни.

Широко известен е фактът, че именно в резултат на моите последователни действия срещу незаконното строителство по Южното Черноморие беше уволнена шефката на РИОСВ-Бургас- същата , допуснала строежа на “Смокиня”.

Все така твърдя, че трябва да се спазват съвестно и буквата, но и духът на закона.  Против всяко незаконно строителство съм и против заобикалянето на закона. Без уговорки. Нямам какво да крия.

Когато разбъркаш един факт с две-три лъжи се получава пропагандна манипулация. Два пъти поред – не е случайно.

Мишена на фалшификацията на фактите не съм само аз. Тя цели да оцапа Демократична България. Защо и кой прави такива внушения – отговорете си сами.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.