SHARE

От Илиян Василев във Фейсбук

Омразата е като лепило на властта, защото хора, които се мразят, са разделени, т.е. лесни за манипулиране и управление.

Ето вчера прайдът – не мога да разбера каква е тази канонада от омраза. Щели да ни сменят ценностите, щели да разрушат семейството. Защо моите ценности не могат да бъдат разрушени, ако ще и сто прайда да минат едновременно? Защото имах най-голямата любов в живота и познах в нея и в децата си щастието. И още се надявам.

И ако питате мен, ударите върху семейството и фактът че повече хора живеят заедно без брак, не са плод на пъклените замисли на „джендърите“ (простите хора намират „прости“ думи за оправдание на своята простотия), а на години системни опити за съветска експлантация на базисните семейни ценности, на тоталното отчуждение и деградация на морала и нравите, за които хората на прайда не са ни виновни.

Не са виновни и за разводите, за децата, които остават без родителите, за предателство към християнските ценности.

Слабите, гузните, неуверените в себе си – мразят.

Отрицанието чрез омраза на хората на парада няма да ви направи по-силни, нито по-убедителни, нито по християни.
Днес ви карат да мразите момчетата и момичетата (защото накрая те са това) на прайда, утре ще мразите бежанците, вдругиден имигрантите, после падналите, след това успелите, изобщо другите. И така в омраза ще мине животът ви.
Омразата най-накрая ще се обърне срещу вас самите и ще се чудите защо не можете да реализирате собствените си планове в общество, лишено от емпатия, от солидарност в различията, а само това е пътят да постигнем общи и високи цели в едно общество.

Прегърнете съпругата си, децата, възрастните си родители, усмихнете си и не позволявайте омразата да определя мислите и делата ви.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.