SHARE

От Татяна Кристи

Синодалните български старци решили да саботират визитата на папата по начин, който изцяло отговаря на безсмислената им функция в обществото. Но поведението им е СРАМ за цялата българска нация, за българските православни християни, както и за българските католици.

На 6 май е предвидено Събитие за мир с папата в присъствието на представители на различните религиозни вероизповедания в България на пл. „Независимост“ в София. Българските синодали НЯМА да уважат това събитие!

Те също няма да отслужват каквито и да са служби с папата, а на патриаршеския хор ще му е забранено да пее, докато папа Франциск е в храма „Св. Ал. Невски.“

И ако мислите, че глупостта им свършва дотук, о, нееее!

Синодалите имат и наглостта да откажат преводач на папата по време на визитата му (с изключение, когато присъства в синода и храма „Св. Ал. Невски“, за който синодът твърди, че разрешава на папата да влезе там и да се помоли. Представяте ли си? Милостиво му дават разрешение да влезе в православен храм!). Да припомним, че през 2014 г. папата и главният мюфтия на Истанбул отслужиха заедно служба в Синята джамия, като папата застана с лице в посока Мека и се моли за християните и мюсюлманите. Наскоро при визитата си в арабските емирства папата отслужи служба пред 120 000 човека, не само католици. Емирствата предоставиха огромен стадион за тази цел.

Целта на прогресивните религиозни лидери и държавници е да всяват хармония и разбирателство между различните вероизповедания, а не високомерно да демонстрират, че останалите са еретици или неверници… както направи нашият ретрограден синод по отношение на високия гост (оправдавайки се с канона).

Препубликувано от Фейсбук

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.