SHARE

Синемория, както я наричат тези, които я обичат, протестира срещу “демонстративното дерибейство на мутрите в нашата родина и отнемането на безценната ни природа. Възпята като земен рай”, казват организаторите на протестното събитие днес в Синеморец срещу бетонните безобразия в района.

“Отнемат ни планината и морето и ни гонят от държавата ни. Съкрушават нас и лишават всички идещи поколения от възможността някога да съпреживеят любимите ни места.”

Протестът в Синеморец подкрепи протестите в цялата страна и иска “оставка на мутро-болшевишкото правителство на Борисов и неговия репресивен инструмент Гешев.” Протестът тръгна с многолюдно шествие от един от символите на Синеморец, бар „Кораба“ и завърши на местността „Корабите“, където стърчи синеморския символ на беззаконието и арогантността – бетонен грозен груб строеж, на последната поляна – символ на Синеморец, останала необезобразена от противоконституционно строителство, в природен парк „Странджа“ и в нарушение на Закона за защитените територии.

SHARE