Шефът на Twitter деликатно каза на Тръмп да не се безпокои за загубените си последователи, защото те са ботове

SHARE

Във вторник президентът Тръмп посрещна главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси в Овалния кабинет за среща при закрити врата, по време на която лидерът на свободния свят прекарал прекомерно много време да се оплаква от загубени последователи в Twitter, твърди източник, запознат с разговора.

Шефът на Twitter от своя страна се опитал да успокои президента, че персоналът на компанията просто иска бройката му последователи да бъде колкото е възможно чиста от ботове.

Ето с това бе зает във вторник най-силният човек в света.

Голяма част от срещата, в която са участвали и високопоставени служители от Белия дом като директора за социалните медии на Тръмп Дан Скавино, е била посветена на разглеждане на въпроса за броя на последователите на @ realDonaldTrump. Президентът изразил убеждението си, че е загубил някои от своите около 59 милиона последователи в анти-Тръмп, антиконсервативните чистки на Twitter, според източник, запознат със случилото се. Дорси, според този осведомен източник, трябвало да обясни на президента, че подобно на другите потребители на Twitter @realDonaldTrump периодично губи последователи, когато сайтът изтрива фалшиви или бот акаунти. Той дори казал, че самият той е загубил последователи в резултат на тези усилия.

По време на това поверително събиране в Западното крило Дорси уверил президента, че компанията иска от него и всички останали в Twitter да имат само истински последователи. Тръмп от своя страна казал, че е чувал от други видни консерватори за проблеми с Twitter, въпреки че отказал да назове имена.

Срещата с изпълнителния директор на Twitter едва ли ще успокои притесненията на президента относно технологичните гиганти и социалните медии, каквито той има много. Двама души, близки до Тръмп, заявиха пред The Daily Beast, че Тръмп многократно се е „гърчил“ пред подчинените си за това, че неговият предшественик, президентът Обама, е имал повече последователи в Twitter, отколкото той има, макар и по собствената му оценка, той лично да е много по-добър от него в това упражнение.

„Вашингтон пост“ първи съобщи, че президентът е посветил голяма част от срещата в Белия дом за мърморене относно последователите си в Twitter.

Дорси също използва срещата за да изтъкне усилията на Twitter в борбата с опиоидната зависимост, която включва използването на специални емотикони за популяризиране на Националния ден за отмяна на предписаните с лекарски рецепти наркотици. Не е ясно колко заинтересован е бил Тръмп в обсъждането на тези усилия в сравнение с времето, прекарано в разследване за предполагаемото прочистване на последователите му.

Освен че потвърди, че срещата наистина се е състояла, прес-секретарят на Белия дом Сара Хъкаби Сандерс не е отговорила на последващите въпроси на The Daily Beast.

Разговорът се случи няколко часа след ранните сутрешни туитове на президента, обвиняващи Twitter, че играе „политически игри“ с бройката последователи и призоваващи за намеса на Конгреса срещу компанията.

Източник: The Daily Beast

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.