SHARE

От Асен Асенов

Много селяндур се навъди на всякакви недостижими в нормалния свят за него позиции. От всякакъв цвят!

Много!

Усеща се като че ли току-що е дошъл 9 септември и партизани с потури са превзели цялата власт.
И като казвам селяндури, нямам предвид онези мъдреци със светещи очи, които живеят в малките прелестни селца на България в пълна хармония с природата. Имам предвид онези неграмотни, мързеливи и готови на всякакви низости в името на келепира, евтини китайски отливки на Алековия герой.
А вие, отвратени и безразлични, ако си мислите, че добрата кариера в частния сектор, високите месечни доходи и бягствата в чужбина по няколко пъти на месец могат да ви спасят от миризмата на пръжки, която трайно се настанява на всички нива в живота ни, живеете в наркотична утопия. Събудете се, огледайте се, нямате нужда от агитация. Имате целия необходим потенциал, за да анализирате в детайли случилото се, включително да си дадете сметка за това как собствената ви апатия само усилва трагедията наоколо.
Смазани сте от това, че символите на градската среда изчезват – съвсем буквално. Депресирани сте, че провинциалният вкус се настанява на повечето публични пространства, но сте безучастни.

Свидетели сте на това как можещите и интелигентните са избутани от публични позиции само защото са “непослушни”.
Имате деца и сте ужасени, че агресивната посредственост е модел за подражание. Вече е нормално Пеевски да лепи плакати за 24 май, на които пише гадости за политическите си опоненти. Нормално е главният прокурор да не реагира, а премиерът да се прави, че не знае.

Затова днес, в деня за размисъл, е добре да си спомним най-неудобното – всичко това се случва с нашето съучастие или в по-добрия случай с нашето неучастие.

Утре, неделя, заедно можем да променим това.

Или пак не?

Препубликувано от Фейсбук. Заглавието е на „Терминал 3“

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.