SHARE

Румен Радев призова и за спешни мерки за защита на най-слабите и уязвими хора в страната, като включи в това бедни, безработни, малък и среден бизнес, изправени пред фалит.

„В противен случай гладът ще надделее над страха и последствията рискуват да бъдат разрушителни“, предупреди президентът, цитиран от Дневник.

Според Радев законът атакува едно от най-важните граждански права – на свобода на словото и създава условия за автоцензура в момент, когато има огромна нужда от различни мнения. Той подчерта, че според приетите текстове ограниченията за словото ще продължат да важат и след края на извънредното положение.

Президентът посочи, че не приема и текстовете, които предвиждат държавна регулация на цените, като вариант за борба със спекулата. Той се обяви също против разширените права на армията и даде да се разбере, че е и против блокадата на градовете: „Никоя битка не е спечелена със страх. Тоталната блокада поражда повече проблеми, отколкото решава. В днешното изпитание е важна отговорността на всеки един“.

Четете още в Дневник.

SHARE