SHARE

Да обобщим случките от последните дни:

1. Президентът отправя запитване до КС, за да може той и антуражът му от продажници някак да ограничи СЕТА (щото в СЕТА има един неудобен за Русия член за петрола).

2. Парламентът приема на първо четене ограничение за финансирането на магистратски организации от, много ясно – неудобни донори, за да няма неудобни резултати за статуквото. Нищо чудно подобни ограничения да последват и за всякакви други организации.

3. Открито антиевропейските партии в парламента се борят да запазят забраната за продажба на земя на чужденци не защото им пука за някакъв патриотизъм, макар и криво разбран, а за да обслужат интересите на крупните земеделци, които точат субсидии.

4. България има най-антиевропейските партии в Европа, което не ни изнендва никак, даже са в управлението и в ЕП.

5. Това, което е останало като гласове на „гражданското общество“, или поне, това което изплува отгоре в общия шум, не е много по-различно от риториката и интелектуалния потенциал на „Атака“, ВМРО, „Воля“ и БСП и в т.нар. ляво или каквото е там, и в дясното, което все повече гравитира около черната дупка на ГЕРБ и политическия му инженеринг.

6. Дъното като хора, виждания и потенциал в НС и МС няма и да коментирам, тепърва ще берем ядове от зловещата комбинация от липса на морал, русофилия, пещерен консерватизъм, нацизъм, болшевизъм, неграмотност и природна тъпота.

Иначе всичко е наред, ЕС и по-големи тъпотии търпи, така или иначе. Ние също.

* Публикувано първоначално във фейсбук. Препубликуваме с позволение на автора.

SHARE
Магдалина Генова е икономист и блогър, създател на блога "Нервната акула".