SHARE

Шегата на скулптора Андрей Врабчев за 1 април е паметник на Бойко Борисов. Той се появи тази сутрин на площад „Гарибалди“. Там беше и ноторно известната „водна стена“, която хората не на шега оприличиха на „надгробна плоча“ и бе демонтирана.

„Ние сме вторачени в нашата история, търсим какво ли не в нея, но забравяме, че днешните ни дела са утрешната история. Ако искаме тя да е успешна и хубава, трябва да може да гледаме на тях именно като това какво ще остане от тях и как ще бъде прочетено“, казва авторът за БНР. Медията уточнява още, че това е стара негова творба, чието послание е, че действията на съвременните личности ще бъдат записани в историята.

Монументът е изработен от стъклопластика и има вградена тонколона, от която звучат популярни реплики на министър-председателя с неговия глас. Когато приближиш статуята, очите й започват да светят в червено. В едната си ръка Борисов държи ножица, а в другата – три книги, на една от които пише БКП. Около паметника звучи популярният хит от началото на 90-те години „Батальонът се строява“.

Шегата бе отразена на фейсбук профила на Бойко Борисов. Но въпреки това паметникът бе бързо демонтиран.

 

Снимка на корицата: БНР

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.