SHARE

На страницата си във Фейсбук Васил Божков разпространи поредна част от сигнала, който готви до български и международни институции (по неговите думи). В новата част от разкритията установилият се в ОАЕ бизнесмен директно говори за рекет и изнудване от страна на Борисов и Горанов. Разпространена е „Паметна бележка“ от среща между него и Кирил Домусчиев, на която има подписите и на двамата и в която се уговарят ангажиментите на свързаните с Божков фирми за реклама в Нова телевизия на стойност 240 млн. лева с ДДС за 10 години. Срещу това Домусчиев гарантира подкрепа пред ДКХ за регулиране на бизнеса с хазарта в рамките на закона.

Ето и цялото съдържание, публикувано във Фейсбук:

Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой. 

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.
_____________________
ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване. 

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“. 

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и 
спазване законите на РБ. 

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под…

Posted by Васил Божков on Sunday, 17 May 2020

Да припомним, че в миналата седмица Васил Божков разпространи своя кореспонденция със СМС-и с Владислав Горанов, която доказа, че именно финансовият министър е комуникирал с бившите шефове на ДКХ – Мария Филипова и Александър Георгиев в ключови за регулацията на бизнеса моменти. До този момент Горанов не е оспорил автентичността на кореспонцията. От негово име Министерство на финансите отговори, че той няма да отговори, защото вече бил отговорил. „Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна“, се казва в съобщението до медиите. На това Божков отговари през страницата си във Фейсбук с юридически коментар за разликата между данъци и такси и повтори за пореден път, че той и фирмите му са изрядни и не дължат нищо на държавната хазна: „Само хора с много ниска правна и/или финансова култура не могат да различат двете понятия. Хазартната дейност не се облага с данък и затова данъците нямат нищо общо! През цялото време става дума за ТАКСИ. Таксите се определят от съответния административен орган – в случая от Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Таксите (за разлика от данъците!) са с ВЪЗМЕЗДЕН характер и се плащат СРЕЩУ предоставяне на определени услуги от самата ДКХ. И това е недвусмислено посочено в закона. В тази връзка, който говори за хипотетични неплатени стотици милиони ДАНЪЦИ е или неграмотен, или злонамерен, или и двете.“

Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на Влади Горанов, обръщам…

Posted by Васил Божков on Friday, 15 May 2020

В задочните диалози се включи и Гешев. В интервю по БНТ той заяви, че не е чел СМС-ите, но от колеги разбрал, че в тях няма нищо притеснително.

SHARE