SHARE

Обърнете внимание ГЕРБ, ДПС и… „Воля“ прокарали през комисия спецпоправката „Пеевски-Цонев“. Това са трите партии на Пеевски.

А Марешки убеждаваше, че ще бъде глас на извънпарламентарната опозиция?!

Както Христо Иванов каза, Пеевски си прилапва зайчета едно след друго.

Затова забравете за дясно-ляво, консерватори-либерали. Трябва да спасим демокрацията, защото идва тоталитарният модел на Пеевски с подгласници Цацаров и Борисов.

Представете си този модел, усилен рязко с възможностите на специализирания съд, прокуратура, антикорупционния орган – това е пълзящ преврат. Към това добавете не само ресурсите, които текущо източват от държавата, но и новите гранкорупционни схеми – големите сделки, контрола върху кешовите потоци в здравеопазването, рестарта на „Белене“, газовите проекти, тол-системата – на практика те контролират всеки голям финансов поток в държавата.

Законът срещу вторичното заграбване на активи на КТБ е всъщност закон за легитимиране ограничаване на конкуренцията на Пеевски и група при заграбването им. Законът за ревизия на приватизацията пък трябва да им даде възможност да атакуват конкретни бизнеси, точно по схемата Путин, които могат да подкрепят политическите им опоненти. Авторитаризмът основно се проявява чрез блокиране на достъп до финансов ресурс – подчиняване чрез прекъсване на кислорода.

Ще използват „тишината“ на европредседателството за налагане на новата диктатура.

Дано повече хора прочетат за какво иде реч и да загърбят различията си.

Ситуацията е много, много по-драматична от Пеевски в ДАНС.

Защото този триумвират – Борисов-Цацаров-Пеевски – след европредседателството ще бъде несменяем, изборите изобщо няма да имат значение, защото всички партии – както е в сегашния парламент, ще бъдат под контрол.

Спасете българската демокрация!?!

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора с негово разрешение. Заглавието и акцентите са на редакцията на „Терминал 3“. 

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.