#НеГоПриехме

#НеГоПриехме

SHARE

От Даниела Стойнова, БНР

От ръководството на ГЕРБ съобщиха за БНР и Радио Варна, че днес при премиера Бойко Борисов се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета и кмета на Варна Иван Портних. Обсъдени са били три варианта за излизане от създалата се ситуация.

Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Коментар от ТерминалНО: Разбирай Путин не дава

Вторият вариант е назначаване на преходно експертно правитеслтво за довършване на мандата с нови министри и нов премиер, след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват „въздържал се“, след което президентът ще връчи мандат пъво на най-голямата парламентарна сила -ГЕРБ.

Коментар от ТерминалНО: Пунта-мара! ГЕРБ няма да позволят да паднат от вот на недоверие на БСП, освен, ако Шиши не повелява така, разбира се!

Третият вариант предвижда смяна на всички министри, излизане на премиера Борисов в отпуск до края на мандата и изпълняване на длъжността премиер от вицепремиера.

Коментар от ТерминалНО: Всички от статуквото харесват това! Шиши продължава да управлява, да краде не само вас директно, но и вашия живот буквално.

–-

Като цяло #НеГоПриехме

Подробности тук.

Снимка: Борис Урумов

SHARE