SHARE

Наглостта на г-н Борисов няма граница! Това е клинична картина. Този човек управлява три мандата, срастнал се е с всички проблеми, които твърди, че решава, храни се от тях, живее чрез тях и продължава да ни обяснява, че ако не си траем пред всичките безобразия, които се случват под негова опека, с неговото съучастие и за негова сметка, няма да ни заведе там, където ни води от 10 години. И където все така не стигаме.

Под управлението на този човек, членството на България в ЕС беше изпразнено от съдържание. Фондовете на ЕС бяха превърнат в хранителни добавки за мрежите на всякакви корупционери и откровени мафиоти. Всякакви бездарни калинки бяха сложени да отговрят за ключови дейности на държавата.

Доган/Пеевски и всичко, което те представляват се просмука навсякъде, завоюва правоохранителни органи, прокуратура, все повече съдилища, данъчни органи, независими регулатори, всеки орган, които се разпорежда с някакви публични или европейски средства, и като в някаква колективна лудница, на 10-тата година, когато всичко това ни облива отвсякъде, г-н Борисов излиза да ни обяснява, как тези, които протестираме и искаме реални действия за промяна и реално развитие на България като европейска демокрация и същинска част от ЕС, сме заплаха за европейското бъдеще на България.

Е, тази наглост надминава дори първообраза на Бай Ганьо, който иначе прозира във всяка брънка на това, което г-н Борисов представлява.

Препубликувано от Фейсбук

Колаж: Иван Червенков

SHARE
Христо Христев е преподавател по Право на ЕС в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Завършил е право в Софийския университет и право на ЕС в Университета в Нанси, Франция. Доктор по публичноправни науки и право на ЕС от Университета в Нанси.