SHARE

От Радослав Бимбалов

До Шумкар-премиерът на Републиката, Носителят на Синя Риза, Шеф на Фирма ГЕРБ

Неуважаеми Бойко,

В последно време те гледам как обикаляш села, кравеферми и дори празни ниви, на които ще строиш атомни централи. Срещаш се с послушни васали, носиш си под мишница глуповати плюшени министри и шумно раздаваш пари. Увеличаваш заплати на чиновници, хвърляш по банкнота на пенсионери, обещаваш чудеса на земеделци и псевдо-синдикати. Днес дори посъветва в пряк текст онова, което имаш за финансов министър: “Ананиев, ти няма да се държиш като тия преди теб, няма да стискаш. Ше раздаваш!”.

Ще каже човек, че сме във времена на дивен икономически подем и е време за раздаване. Ама не сме.

Защо, бе, прасе популистко, не отидеш вместо в кравеферма до някоя провинциална болница, която няма нито достатъчно оборудване, нито достатъчно лекари? Защо вместо с трактори, не се перчиш с потрошените линейки? Защо вместо да хвърляш пари на зависими службогонци не кажеш какви средства е подготвила държавата за справяне със здравната криза, която е факт и преди наличието на заразата?

И не ми чети доклади от Мудис, приседнал на пънче в гората. Прочети ми разбивка на бюджета, с който се разпореждаш от наше име и как раздаването е съобразено с неясното бъдеще на икономиката ни в момента? Направи го там, откъдето би трябвало да управляваш държавата, а не джипа.

Колкото и да бягаш от недоволството, няма да можеш да се скриеш от истината.

Във времена на възход некадърността на управляващата ти фирма ни държа на европейското дъно.

Но ще ни закопае под него във времената, които предстоят.

С гняв,
Радослав Бимбалов, твой работодател

Препубликувано от фейсбук

SHARE