SHARE

Приятелю, ела с мен на Прайд.

Ще ме попиташ „Защо?“.

Не заради ранната сутрин на 28.06.1969 в Stonewall, от която тръгна всичко, не заради това че не, “Конституцията и законите на Република България [не] гарантират правата на ЛГБТИ хората и [не] ги защитават от дискриминация”, не защото си хетеросексуален и това не е твоята битка, не защото “аз нямам нищо против гей хората, но да не ми парадират”, дори не го прави заради това, че сме приятели и ме приемаш точно такъв, какъвто съм.

Ела с мен на Прайд заради невидимото момче или момиче, криещо се в самотата си, в малък град някъде в България, за което “нормалното” е грозната дума, крещящия глас, намръщеното от омраза лице… За да им покажем, че има смисъл, че не са сами, че не са невидими.

Защото Прайд е цветен празник на разноцветните хора.

Честит Прайд, приятелю!

Иван Димов,
Основател на фондация “Сингъл Степ”

Иван Димов е един от онези, които искат да променят това. За целта той създаде фондация “Сингъл Степ”  и вярва, че това е пътят за създаване на жизнена, сплотена и достойна общност. Конкретните дейности за осъществяване на мисията ни включват: телефонна линия за подкрепа, онлайн чат, общностен център с лични консултации, групи за взаимопомощ, както и пространство за социални събития.

Заповядайте днес (9 юни) на Sofia PRIDE 2018 пред паметника на Съветската армия.

Музикалната програма започва от 16:30 ч.
Шествието от 19:00 ч.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.