SHARE

Днес е денят на данъчната свобода.

До днес сме работили, за да платим фугите на „Графа“, мечтата за магистрала „Хемус“, фалиращите от източване и нереформиране болници, недостатъчните детски градини, къщите за гости, асансьорите до тризонетите, къщите в Барселона, наемите на обитателите на трибуни без козирки, тока на сървърите в държавните мазета, които още сигурно копаят биткойни. Коментара на Петела, донасянето на благодатния огън, посрещането на папата и охраната на Ахмед Доган и на оня, дето даже не живее в България. Платихме делата срещу некадърниците, заведени в международните съдилища, платихме субсидиите за произвеждането на тютюн, както и субсидиите за отглеждането на неща, съществуващи само на документи. Платихме да сме страна, която едновременно е най-бедната в ЕС, но има най-много бентлита на глава от населението в ЕС, повечето от които с трудно доказуем произход на парите за покупка.

Плащат се заплатите на онази цяла каста, дето няма и половин минута стаж в частния сектор, но има самочувствието, че може да е законодател и да решава колко данъци да се плащат, та всяка година Денят на данъчната свобода се измества все по-късно и по-късно.

До днес кой каквото е измислил, направил, кой както е успял да впечатли или излъже работодателя си, че е изработил, кой каквото е продал на клиента си, който е отдал под наем, който е направил сделка, който има движим или недвижим имот, който си хвърля боклука. От първия ден на януари до днеска.

И след като всичко това беше платено, не дадаха поне една касова бележка, с която да се регистрираме в лотарийната игра на НАП…

Препубликувано от Фейсбук. Заглавието е на „Терминал 3“

SHARE
Самуил Петканов има широкоспектърна експертиза по истински важните въпроси. Винаги казва нещата с истинските им имена, не говори празни приказки и през живота си не е използвал нито едно клише. Иска да живее в телевизора и да се изказва по всички теми.