SHARE

1) Днес кандидатите за лидер на Европа ги е яд, че не са родени някъде между София и Талин и фамилиите им не завършват на -ова/-ска.

За сметка на това родените в Лондон са дед он арайвал и принципно се смята, че ако си англичанин, няма да получиш такива привилегии в живота, каквито източноевропейските ти събратя.

2) За eвропейски прокурор се смята, че румънският кандидат е този, който наистина ще бори корупцията, а френският се приема за бранител на статуквото, който едва ли ще постигне сериозни резултати.

3) Човек на име Борис е най-вероятният следващ британски лидер. Смята се, че само той може да спаси страната от управление на комунисти.

4) Македонският премиер е смятан за световен лидер и пример за успешна политика. Американският президент е сочен като пример за проблемите на демокрацията, който също така избягва криминално преследване и е смятан за руско прокси.

5) В страната, която доскоро се смяташе за символ на свободата – САЩ, „убиват“ карикатури, като ги свалят от страниците на един от най-известните вестници завинаги заради коментари в социалните медии.

SHARE