SHARE

От Инициатива „Прадосъдие за всеки“ 

В кривото огледало на представителната демокрация нещата изглеждат като в лош сценарий на кофти филм. Действителността обаче е различна. И въпреки упоритите опити тя да бъде подменен, като се имплантират изкуствени герои, за да се изрисува гротеска близо до абсурда, резулатът е друг. Спуснатите герои са така видими, че няма как да ги объркаш с истинските граждани. Погледнете лицата или дори не ги гледайте, а само слушайте. Защото гласът на истината не може да бъде заглушен, той няма само едно лице – гласът на истината и на свободата има облик – и той е съставен от всеки един от нас, от малкото и крехко гражданско общество, което напук на провокациите и опитите за подмяна е живо и, да – будно е! Ще се става!

И, не, ние не сме мълчали, няма да мълчим и ще казваме високо и ясно какво изискваме от институциите. И ще предлагаме решения – внесохме предложение за изменение на ЗСВ, което да промени процедурата за избор на главен прокурор. Искаме спиране на досегашната процедура и незабавно оттегляне на кандидатурата на Гешев. Ще уведомим европейските институции, ще потърсим отговорност от Народното събрание и ангажираност от президента , чийто е финалният подпис за определяне на новия главен прокурор. И няма да спрем, защото вярваме, че държавата – това сме ние. А колкото по-заедно сме – толкова по-безсилни са те.
#НямаДаМълчим #ПравосъдиеЗаВсеки #ГешевЕпозор

Текстът и заглавният колаж са от страницата на Инициатива „Правосъдие за всеки“ във фейсбук. Заглавието е на „Терминал 3“ 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.