Безсмъртният полк на русофилското подражателство на Кремъл

SHARE

От Илиян Василев

Днес ще станете свидетели на пропагандната акция – Безсмъртния полк на русофилското подражателство на Кремъл. Оригиналната идея бе адекватна за Русия, където хора излизат със снимки на загинало от своето семейство и така ги почитат в масов помен.

У нас и по света се превърна в пропагандна акция, в която тези, които държат снимки, често не знаят нищо за тях, нито имат някаква връзка.

От акция, част от вътрешно патриотично-милитаристично възпитание в Русия, се превърна в пропаганда и инструмент за иделогоческа намеса и влияние зад граница.

Да оставим настрана колко е абсурдна тази акция в страна, която не е воювала против Съветския съюз и няма нито един съветски воин паднал в бой. Паднали са под масата, но това е друга тема.

Затова, докато гледате репортажи за „победата“ в маршовете на хора с портрети на незнайни лица, извадете снимките на убитите без съд и присъда, на осъдените на смърт, на горяните, на всички загубили живот и достойнство заради окупацията на България от съветската армия.
Те са моята безсмъртна дивизия, която е много стойностна и най-вече реална, българска..

Иначе и вчера, и днес можем да отдадем дължимото на падналите в битката срещу фашизма на Хитлер както от Запад, така и от Изток. Без да ги делим и теглим кой е по-, най-заслужил.

Защото и днес националсоциализмът надига глава.

Препубликуваме от Фейсбук. Заглавието е на „Терминал 3“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.