SHARE

На този ден преди 6 години протестиращите срещу правителството на Орешарски и избирането на Пеевски за шеф на ДАНС преживяха „Нощта на белия автобус“.

На този ден преди 5 години Орешарски подаде оставка от името на най-компрометираното правителство в новата история на България.

Днес бъдещият главен прокурор, избраник на сегашния главен прокурор и всички 11 прокурори от прокурорската квота на ВСС с право да номинират – Иван Гешев, заяви пред БНТ:

Неудобен ще съм за политическия кръг и свързаните с него медии, гравитиращи около подсъдимия Прокопиев. На следващо място са емблематични лица на прехода, мутри, държавни служители, осъдени или обвиняеми.

Делян Пеевски бил виждал веднъж в живота си при снемането на преписка преди 4-5 години. „Не виждам пречки съдебната власт да контактува в рамките на законовите си правомощия с всяка една власт.“

По отношение на прокуратурата – не харесвал революционните методи. Много неща трябвало да бъдат надградени. Не споделя виждането, че всичко трябва да бъде започнато отначало.

Коментарът е излишен.

Снимката е от протеста през 2013 г.

Гешев и Сарафов – компрометираните кандидати на компрометирания Цацаров за нов главен прокурор

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.