SHARE

Да обобщим новините от вчера:

– Ахмед Доган купил от свой приближен и бивш министър в кабинета на Орешарски ТЕЦ „Варна“, в който държавата ще налее милиони в следващите години.

– Кандидат за министър обявил, че ще се оттегли след публикация в „Капитал“, че в миналото е бил съдружник с хора от сенчестия бизнес и също така е прегазил пешеходка в центъра на София.

– След безумен дебат парламентът приел поправките в АПК, които на практика блокират възможността граждани, дребни предприемачи и неправителствени организации да обжалват решения на администрацията.

И ако мислите, че по-калпав политически елит не може да има, руснаците винаги са готови да опровергаят това – там планират да узаконят дуелите. Което като едното нищо може да бъде възприето и у нас като алтернатива на затруднения достъп до правосъдие след промените в АПК.

N.B. Депутатът от руската ЛДПР Сергей Иванов е внесъл в Думата законопроект за въвеждането на Кодекс на дуела.

Законопроектът предлага дуели да бъдат позволявани само между чиновници – „оскърблението може да бъде нанесено само на равен с равен“. „Ако някой държавен или общински служител е призован на дуел от гражданин, той трябва да отклони това и да предостави право на последния да иска удовлетворение по съдебен път. Ако той все пак има желание.“

Сред другите граждани дуелът ще е разрешен само в изключителни случаи, се казва още в документа. Жените обаче не могат да участват в дуели, от тяхно име това трябва да го свърши някой роднина от мъжки пол (бел. ред.).

SHARE
Ръководител на отдел “Комуникации” в българския офис на Организацията за защита на животните "Четири лапи". Завършил Английска филология в софийския университет, а преди това колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг с датско участие. Участник в редица спасителни мисии за животни у нас и в чужбина