SHARE

Животът на Димо е бил истинска битка, точно като спорта, в който се е влюбил – бокса. Той е отрасъл в дом за изоставени деца с шест братя и шест сестри, повечето от които живеят на улицата, и точно там е открил надеждата в спорта.

Две момчета от институцията – Исус Чавдаров (който играе на Световната купа по футбол в Чили и е бил съдия в Амстердам) и Дончо Панчев (който играе в Амстердам) го вдъхновяват да се присъедини към „отбора на надеждата“.

Димо тренира в „отбора на надеждата“ в България четири години. Тогава през 2012 г. България дебютира на Световната купа по футбол за бездомни в Мексико, след когато мениджърът на отбора и основател Виктор съумява да ги включи.

Димо – днес на 18 години – се състезава в леката категория на бокса, но възнамерява да качи тегло, за да достигне по-тежките. Обучава го бившият шампион по бокс Димитър Щилянов.

„Имам доста нови приятели заради футбола, обичам спорта, но следващата година се надявам да бъда изключително успешен в боксовата си кариера. Това ми е мечта“, предава Homeless World Cup Foundation думите на Димо.

Когато завърши училище, в което се подготвя за вътрешен декоратор и строител, той ще се отдаде изцяло на тренировките.

И Димо има много страст за това да постигне целите си. „Винаги гледам напред. Никога назад.“

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.