SHARE

На 14 юни 2013 година българската мафия направи опит да формализира контрола си над българското общество и държава чрез поставянето на многозначната фигура Делян Пеевски начело на специалните служби за сигурност. На 14 юни вечерта десетки хиляди хора се събраха погнусени от този акт пред Министерски съвет, за да изразят гнева си срещу поругаването на демокрацията, правото и елементарното човешко разбиране за добро и справедливост.

Спонтанно, без структура, без да са част от някаква организация, без да ги е организирала политическа партия, синдикат или каквото и да е. Те продължиха да идват отново и отново всяка вечер, вечер след вечер, месеци наред. Въпреки всичко, което мрежите на мафията и всички обикновени продажници направиха, за да задушат, обезсмислят и осквернят протеста на свободните граждани. Въпреки репресивния натиск на специалните служби, на прокуратурата, въпреки опитите да бъдат окървавени протестите чрез наети MMA малоумници, въпреки всичката помия, която кенефните“‘медии“ на Пеевски, Василев, Тошев, Блъсков, Бозукова, Бареков, Дачков и т.н. и т.н. изляха върху протеста.

Лятото на 2013 г. ще остане един изключителен момент в развитието на свободна и демократична България.

Оттогава вече изтече много вода. А мафията, за разлика от гражданското общество и политическите субекти на демократичната общност, си научи урока от тези събития. Наложи тотален контрол върху електронните медии, нарои десетки отровни двойници псевдо „медии“, всъщност най-обикновени кенефни сайтове лайномети. И по всички канони на КГБ изкуството на дезинформацията вече години наред подменя обективната реалност чрез гьобелсова пропаганда.

Публичната информационна среда на свободно общуване е на практика унищожена и в България всъщност вече може да се случи всичко. Всичко. Включително да бъдем превърнати в официално подвластна на Русия територия, нещо, което дори комунистическата диктатура не посмя да направи…

Публикувано първоначално във Фейсбук. Заглавието е на „Терминал 3“ .

Снимка: личен архив на автора

SHARE
Христо Христев е преподавател по Право на ЕС в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Завършил е право в Софийския университет и право на ЕС в Университета в Нанси, Франция. Доктор по публичноправни науки и право на ЕС от Университета в Нанси.