11 млн. лв. в калта на Западен парк година по-късно

SHARE

От „Спаси София“

Ремонтът на Западен парк, струващ 11 млн. лв. и започнал преди една година, все още е доникъде. Крайният срок за завършване на обекта наближава и само след месец всичко трябва да е готово. Това обаче изглежда напълно невъзможно, тъй като единственият парк за над 200 000 столичани в околните квартали е потънал в кал, изкопи и купчини. В разрез с наредбите и условията в договора паркът е непроходим за пешеходци и велосипедисти, а детските площадки са на практика недостъпни за родителите с колички и малки деца.

Цяла година не стигна на изпълнителя „Галчев Инженеринг“ даже да прокара подземните комуникации, а дейностите по изграждането на настилки, осветление, детски и спортни площадки, алпинеума и розариума, поливната система и озеленяването още не са започнали. Преценете сами дали ще стигне оставащият един месец, за да се завърши всичко това?!

Йорданка Фандъкова, спрете да се криете! Дължите обяснение на софиянци защо и този обект закъснява толкова много? Малко ли са 11 млн. лв. за ремонт на парка? Сгрешен проект ли одобри Столичната община? И в Западен парк ли е имало незабелязани извън него „форсмажорни обстоятелства“? Изпълнителят ли не може да се справи със задачата?

Каквато и да е причината, столичани очакват готов парк, глоби и уволнения за виновните. Нито един голям ремонт не ви се получи и е невъзможно все да нямате вина. Нагледахме се на вашите скъпи, безкрайни и некачествени ремонти. Поне имайте доблестта в края на мандата си да бъдете честна пред столичани!

SHARE
Ивет Добромирова, експерт по публични комуникации, с дългогодишна кариера като журналист в БНТ.